'Niet marktconforme' prijzen op Bol

img

Gepubliceerd op 24-08-2018 | laatste keer bijgewerkt op 24-08-2018 13:48

Marktconforme prijzen, een doorn in het oog voor veel verkopers want je wilt natuurlijk gewoon zelf je prijs bepalen. Wanneer Bol vindt dat je prijs te hoog is wordt je artikel offline gehaald en niet meer aanboden op je Bol account. rePricer weet om welke artikelen het gaat en lost dit probleem voor je op.

Wat streven we na?

Gelijke prijzen, we verwachten dat er geen verschil is tussen jouw verkoopprijs bij bol.com en de prijs in je eventuele eigen webwinkel. We houden hierbij uiteraard rekening met de verzendkosten en tijdelijke promoties.
Relevante marktprijzen (RMP), we verwachten dat de prijzen die je voert niet te hoog zijn. Prijsuitschieters kunnen de prijsperceptie van bol.com en onze partners negatief beïnvloeden. Vandaar dat extreem hoge prijzen niet worden getoond op bol.com. Dit geldt voor ons eigen assortiment en het assortiment van onze partners.

Zodra een artikel een te hoge prijs heeft zal rePricer automatisch je prijs laten zakken, totdat je weer zichtbaar bent op Bol.com. Om te voorkomen dat je bij een volgende update direct weer uit het koopblok ligt, zal rePricer de doelprijs automatisch aanpassen naar de prijs die de 'niet marktconforme' melding oplost.

Stel dat je een artikel aanbiedt voor 29.95 en Bol markeert deze als 'niet marktconform', dan zal rePricer de prijs geleidelijk laten zakken. Is 27.50 voor Bol een 'goede' prijs en komt hij weer te koop te staan? Dan hanteren we voortaan 27.50 als doelprijs. Je kunt er immers vanuit gaan dat je boven de 27.50 weer de 'niet marktconform' melding te pakken hebt.