Prijsschommelingen in rePricer grafieken

img

Gepubliceerd op 19-09-2018 | laatste keer bijgewerkt op 03-10-2018 13:07

Na elke prijsaanpassing zal rePricer (na 3-10 minuten) controleren of het koopblok gehaald is, maar wanneer Bol op dat moment de laatste wijziging nog niet verwerkt heeft, zal rePricer de ‘oude’ prijs weer zien, bewaart deze, en reageert door nogmaals de nieuwe prijs te versturen. De prijsschommeling omhoog betekent dus niets anders dan verouderde informatie door de trage verwerking van Bol.

De prijsschommelingen kunnen op zich geen kwaad wanneer het veroorzaakt wordt door een te langzame verwerking bij Bol, hiervoor zijn we momenteel het rePricer algoritme aan het trainen om de traagheid van Bol te kunnen herkennen en hier de checks op aan te passen.

Voorbeeld van verkeerde biedingsstrategie (agressief bieden)


De prijsschommelingen zijn niet goed wanneer dit veroorzaakt wordt door de biedingsstrategie, bijvoorbeeld wanneer je agressief bieden ingesteld hebt en onnodig vaak het koopblok verliest. In zo'n geval raden wij je aan om agressief bieden uit te schakelen. Dat de biedingsstrategie bij dit artikel niet veel zin heeft blijkt ook uit het koopblok percentage van slechts 70%. Bij dit artikel is rePricer continu een hogere prijs aan het testen wat ten koste gaat van de koopblok positie.

Voorbeeld van een goede prijsschommeling


Hoewel deze prijsschommeling veel lijkt op de vorige afbeelding, is deze wél goed. In dit geval maakt de verkoper gebruik van de functie 'Koopblok prijscheck omhoog'. Je ziet dat elke 24 uur rePricer een trap tegen de prijs geeft (bijv. helemaal links om 06:35). Om 07:00 wordt vastgesteld dat het koopblok verloren is en met kleine stapjes omlaag komt rePricer om 07:15 weer op het koopblok terecht met een iets hogere prijs. Het lijkt in de grafiek een lange periode, maar feitelijk ben je maar een half uurtje je koopblok positie kwijt en dat blijkt ook wel uit het koopblok percentage van 97.2%.

Wanneer je het prijsverloop bekijkt, dan zorgt rePricer elke dag weer voor een iets hogere prijs.